4 krydderier der smager fantastisk OG er super sunde

Sort peber

Et af de mest anvendte krydderier og bruges til næsten alle retter i det salte køkken. Sort peber smager skønt og indeholder store doser af vigtige vitaminer og mineraler. Fx k-vitamin, jern, kobber, mangan.

 

 

Ingefær

Ingefær er et af de mest populære krydderier og anvendes ofte i asiatiske retter. Det er et meget alsidigt krydderi, der bruges med lige stor succes i både det salte og det søde køkken.

Ingefær anbefales mod fx kvalme og sælges i Danmark også som kosttilskud.

Læs mere om ingefær >> her <<

 

 

Chili

Chili er uundværligt når en ret skal have noget ekstra varme og bid, men chili har også en række sundhedsmæssige fordele. Chili indholder stoffet capsaicin, der ikke alene er det stof der er ansvarlig for chiliens styrke, men også bruges af medicinal industrien i smertelindrende cremer. 

 

 

Gurkemeje

Den gule rod kan bruges både rå i fx juice eller tørret og stødt i fx simreretter og risretter. Det er gurkemejen, der ofte giver den flotte gule farve i karryblandinger.

Gurkemeje indholder stoffet curcumin, der i de seneste år er blevet forsket en del i. Specielt kræftforskere har vist curcumin stor interesse. Læs mere om curcumin og kræftforskning her.