Kardemomme horn

 

Kardemomme horn er lækre, bløde, søde og krydrede. Denne opskrift giver 16 kardemomme horn, som du nemt kan lave med børn i køkkenet.

 

Ingredienser

Dej

25 g gær

2 dl mælk

600 g mel

2 æg

180 g blødt smør

100 g sukker

½ tsk salt

3 tsk stødt kardemomme

 

Køb stødt kardemomme her >>

 

Fyld

50 g blødt smør

3 spsk sukker

Sort peber

1 æg

Perlesukker

3 spsk kardemomme kerner

 

Køb kardemomme kerner her >>

 

 

Opløs først gæren i lunken mælk og ælt resten af ingredienserne til dejen i. Lad dejen hæve en times tid et lunt sted.

Del dejen i to lige store kugler og rul dem ud som til to pizzaer.

Bland smør med sukker og tilsæt groft kværnede kardemommekerner. Smør dejen med kardemomme massen og kværn sort peber på. 

Skær otte stykker af hver dej på samme måde som du ville skære en pizza. Rul hvert stykke som var det en croissant. Pens hornene med et sammenpisket æg og top med perlesukker.

Bag hornene i en 200 grader forvarmet ovn i ca 10 min.