ASA i Mad & Bolig

Maj 2014


Af Dorthe Plechinger / Mad&Bolig Maj 2014


"På et splitsekund faldt tingene i hak for Julian Amery på en efterårsdag i 2010. Den dag opdagede han, at det kommende madmekka Torvehallerne på Frederiksborggade i København snart ville åbne. Han vendte sig imod sin kæreste med et: “Jeg har det! En kryddeributik!” Og selvom hendes svar var: “I København? Du er skør!” vidste han bare, at der var den, fortæller Julian Amery.

Endelig gav det hele mening: Hvad det var, han skulle med sit liv, og at alt det forskellige, han havde lavet og oplevet indtil da i sin søgen efter sin mission, havde været skridt på vejen mod dette. Og så gik det ellers meget, meget stærkt med at indsende ansøgning, udvikle konceptet, designe butikken med en lige blanding af Ikea-møbler og storskraldselementer fra en container i Linnésgade samt tage endnu en rejse til Indien for at få kontakterne med de rigtige krydderiproducenter på plads. Det gik faktisk så stærkt, at varerne ankom til de helt tomme hylder kun to timer før åbningen af Torvehallerne i september 2011. Men de kom, og ASA Trading var skabt i stand B7 i Hal 2.

“Da den første kunde købte noget af mig og så lykkelig ud, og pengene blev udvekslet, tænkte jeg: “Jamen, det er jo et mirakel!” Der var sådan en rush af eufori. Når du står med et udviklingsprojekt, er det som at befinde sig i en tragt – alt snævres ind til selve begivenheden. Så sker det, og pludselig foldes alt ud igen,” siger Julian Amery, der med sit rødblonde hår, de frejdige blå øjne og det fregnede engelske udseende ikke som sådan udsender eksotiske, spicy signaler, men hvor passionen for dét, der er blevet hans livsvej, nærmest brænder igennem som den hotte chili, han sælger, når han fortæller."


Julian er blevet interviewet i maj-nummeret af Mad & Bolig.

Læs hele artiklen her (pdf). 
Mad & Bolig bringer i samme anledning denne forårsmenu foreslået af Julian.