Marokkansk lamme tagine med Ras-el-hanout

 

Ras-El-Hanout

Ras-el-Hanout er en traditionel aromatisk krydderiblanding, der stammer fra Marokko. Opskriften på Ras-el-Hanout varierer fra 6-7 ingredienser til over 30, alt efter hvem der er kokken. Historien fortæller, at en autentisk Ras-el-Hanout indeholder mindst et afrodisiakum.

Ras-el-Hanout betyder ”head of the shop”, hvilket hentyder til, at butiksindehaveren laver sin egen blandingen ud fra de fineste krydderier i butikken ud fra sæson, kundens ønsker og smag, og hvad retten kræver.

ASAs Ras-el-Hanout indeholder seksten forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran.

Ras-el-Hanout bruges traditionelt i en tagine med vildt eller lam, i en couscous eller i ris. Denne opskrift er simpel at lave og giver en krydret og autentisk smag af det nordafrikanske køkken. Vi håber, at du vil nyde den lige så meget som vi har gjort og vil gøre fremover.

God fornøjelse.

 

Marokkansk lamme tagine med Ras-el-Hanout

- Tak til Sam & Sam Clark of Moro Restaurant, London

Nok til 4

 

Ingredienser:

40 g usaltet smør

2 spsk olivenolie

50 g ASA Ras-el-Hanout

5 spsk revet løg

5 spsk grofthakket frisk koriander

4 store lammeskank

500 g udstenede svesker, der har trukket i koldt vand

2 spsk honning

Havsalt

Sort peber

 

Til servering:

2 spsk sesamfrø, let tørristede

180 g hele blancherede mandler (uden skind), der ristes i olivenolie indtil de er gyldne.

4 spsk frisk og grovhakket koriander (valgfri efter smag)

Køb ASAs Ras-el-Hanout her  

 

Tilberedning:

Put smør og olivenolie i en stor gryde over medium varme. Når smøret begynder at syde, tilsæt så ras-el-hanout, løg og koriander. Steg i ca. 30 sekunder. Tilsæt derefter lammeskanke og rør rundt indtil kødet er dækket af krydderiblandingen. Dæk kødet til med vand og bring det i kog og indstil derefter varmen, så det simrer let. Tilsæt halvdelen af sveskerne (uden vand) og kog i 1 ½ time indtil kødet begynder at blive mørt. Tilsæt herefter resten af sveskerne, honning og lidt salt og peber. Lad retten simre i yderligere en halv time –eller indtil kødet er mørt og saucen er reduceret og tyknet. Server med sesamfrø, mandler og den friske koriander drysset over. Serveres med couscous, ris, fladbrød eller vermicelli.