Sechuan Peber - en kildende fornøjelse


Sechuan Peber har en helt unik smag og duft og er opkaldt Sechuan-provinsen i det centrale Kina. Det er i maden fra Sechuan, at peberen er mest kendt og den er uundværlig i mange af det kinesiske køkkens bedste retter, såsom Kung Pao Kylling og Mapo Tofu.
Sechuan Peber er desuden en meget vigtig del af den kinesiske krydderiblanding Five Spice.

Sechuan Peber er ikke stærk, som chili, men har toner af citrus og giver en helt speciel følelse på læberne og tungen. Man bliver faktisk en lille smule følelsesløs og derfor kaldes den også "numbing pepper" på engelsk.

Nye studier har vist, at det er peberens molekyler, som reagerer med vores celler, og derved giver os en prikkende fornemmelse, som er nærmest identisk med følelsen af hurtige vibrationer.
Følelsesløsheden er ikke ubehagelig, men skærper nærmere smagssansen og får blodomløbet i gang.

Prøv Sechuan Peber næste gang du laver kinesisk mad, eller i en hvilken som helst stir fry, hvor de blot skal ristes af i olie.

I Kina lader man peberen ligge tilbage på tallerken, da den giver masser af smag til retten, uden den spises. Den kan også bruges i det sødere køkken, hvor vi har sjove planer om at bruge den som smagsgiver i flødeis.

Vores Sechuan Peber er økologisk og importeret direkte fra Kina - og kan købes i Torvehallerne og lige her. God fornøjelse!

Kilde: www.smithsonian.com