DA
|EN

SPICE SPECIALISTS

Indkøbskurv - 0,00 DKK

Din indkøbskurv er tom.

GRATIS LEVERING I DK VED ORDRER OVER 400 DKK

Fattoush

ØKOLOGISK

Frokost - Hovedret - Tilbehør - Frisk arabisk salat med sumak. Den kan laves af mange grøntsager, men de skal være rå og sprøde.

Traditionelt bruger man frisk portulak, en næsten glemt køkkenurt, der er nem at dyrke i Danmark, med saftfyldte sprøde blade. Men strimlede gulerødder, spinat, radicchio, julesalat, blegselleri, vårsalat er også virkelig dejligt i Fattoush. Pointen er en ret høj syrlighed, både fra citron, granatæblesirup, æbleeddike og ikke mindst sumak, som drysses allerøverst og giver en smuk pink farve og en frugtagtig lækker syrlighed.

Denne opskrift er udviklet af Camilla Plum.


Detaljer

Fattoush

Tilberedning

Skær alle grønsagerne smukt ud. Rør dressingen sammen. Riv brødet i grove stykker. Steg brødet i olvenolie til det er sprødt.

Vend brødet i salaten lige før den skal spises.

Drys med sumak allerøverst.


Ingredienser

2 store arabiske fladbrød eller pitabrød
olivenolie til stegning
4 tomater
en lille fast agurk
en gul eller rød peber
et bundt radiser
et rødløg eller et bundt forårsløg
et udvalg af sprød salat
en håndfuld granatæblekerner
en skive vandmelon eller almindelig melon
bredbladet persille
frisk mynte

Dressing:

3/4 dl. olivenolie
saft af en halv citron
1 spsk æbleeddike eller 1 spsk granatæblesirup
2 fed knust hvidløg
salt og peber
2-3 spsk Sumak




  Loading...