DA
|EN

SPICE SPECIALISTS

Indkøbskurv - 0,00 DKK

Din indkøbskurv er tom.

GRATIS LEVERING I DK VED ORDRER OVER 400 DKK*

Fisk escabeche

ØKOLOGISK

Hovedret Escabeche er en tilberedningsmetode, der kommer fra Sydameri­ka. En slags syltning der både får fisken til at smage dejligt og samtidig sørger for at den kan holde sig. Den heftige sauce, som i terrinens tilfælde er let afstivet med husblas, er så fuld af krydring, syre og kraft at det virker bevarende. Man kan sagtens undlade husblasen, og bare tilberede fisk, grønsager og sauce som en slags kold salat, i et dybt fad, omtrent som man serverer stegte sild i lage.
Spis en salat til, spinat, rucola, blomster, grøn salat eller en blanding.

Denne opskrift er udviklet af Camilla Plum.


Detaljer

Tilberedning

Bag peberfrugterne ved 180 gr. til de er helt møre, med sorte pletter, og pil dem i pæne stykker - gem saften.

Skær tomaterne i både, pil løgene og skær dem i kvarter, pil hvidløgene og hak dem groft.

Kom det hele op i en skål og tilsæt olivenolie, eddike, kori­anderfrø, timian,­ limesaft og jaggery. Smag til med salt og peber. Rør det godt sammen, stil til side og lad det trække. Skær tomaterne i både, pil løgene og skær dem i kvarter, pil hvidløgene og hak dem groft.

Skær fisken i stykker på 6x2x2 cm. Vend i mel og steg stykker­ne gyldne lidt ad gangen på panden i lidt olivenolie.

Dæk bunden af et dybt fad med stykker af rød peber, og fyld formen 1/3 op med grønsagerne, hæld væde på til det lige dækker, læg fiskestykkerne, derefter stykker af peberfrugt over, og fyld til sidst formen op med resten af grønsagerne. Hæld væde på til det dækker.

Escabeche kan spises så snart det er kølet lidt af, men er faktisk bedre dagen efter.


Ingredienser

(Til -6 -8 personer)

1 kg frisk fisk i fileter
3 røde peberfrugter
6 modne tomater
2-3 nye løg med top
2 dl jomfruolivenolie
1 dl æbleeddike
1 tsk koriandefrø
tørret chiliflager, ikke for stærke
2 kviste timian
saften af to lime
1 spsk jaggery goor (palmesukker) eller andet mørkt sukker
2 fed hvidløg
salt og peber
1 spsk mel
olivenolie til at stege i



  Loading...