DA
|EN

SPICE SPECIALISTS

Indkøbskurv - 0,00 DKK

Din indkøbskurv er tom.

GRATIS LEVERING I DK VED ORDRER OVER 400 DKK

Ceviche

ØKOLOGISK

Hovedret -Ceviche (også stavet cebiche, seviche eller cevice) er en kold fiskesalat. Retten er populær i de latinamerikanske lande, ingredienserne varierer efter region


Denne opskrift er udviklet afCamilla Plum.


Detaljer

Tilberedning

Frys fisken i 12 timer. Skær avocado, tomater, frugt, og rødløg i tynde både. Rør en marinade af citrussaft, krydderier, salt og sukker. Smag til - den skal være syrlig men lige knækket af sødme, og salt nok til også at salte fisken.

Skær tynd farvet skal af en lime og en halv appelsin, det hvide må ikke komme med. Skær i meget tynde strimler. Rør strimlerne i marinaden. Hak korianderen groft. Skær fisken i meget tynde skiver. Læg den i et stort fad sammen med grønsa­gerne, hæld marinaden over. Lad det trække til fisken er hvid­lig, helt igennem. Det varer mindst 2, og gerne 8 timer. Vend forsigtig rundt et par gange, så alt bliver marineret. Smag marinaden til undervejs med salt og evt. sukker.

Spis køligt med brød til.


Ingredienser

(til 6 personer)

800 g meget frisk fisk, i filet, og helt uden ben (kuller, torsk, multe, lyssej er rigtige gode bud)
saft af 3 lime, 1 citron og 1 appelsin
skal af 1 lime og en halv appelsin
2 spsk æbleeddike
1 spsk sherryeddike
1 dl olivenolie
2 spsk salt, måske lidt mere
2 spsk brunt sukker
1 tsk knust sort peber
1-2 røde chili, uden kerner og frøvægge (gerne aji)
2 knuste allehåndebær
et bundt frisk koriander
2 avocado
friske ferskner eller abrikoser hvis du har
4 modne tomater
1 stort rødløg



  Loading...