DA
|EN

SPICE SPECIALISTS

Indkøbskurv - 0,00 DKK

Din indkøbskurv er tom.

GRATIS LEVERING I DK VED ORDRER OVER 400 DKK

Kage med lavendel og citron

ØKOLOGISK

Kage - Hvor ofte bruger du blomster i køkkenet?


Denne opskrift er på en mundvandsskabende kage med lavendel, som Joanna har taget under behandling med inspiration fra Food 52. Brug gerne fine blomster til at pynte med.



Detaljer

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en kageform med diameter på 20 cm og dæk bunden med bagepapir.

Put sukker og lavender i en food processer og kør indtil lavendel er finthakket.

Bland mel, bagepulver, natron og salt i en skål. Tilsæt derefter lavendelsukkeret.

I en anden skål blandes æg, skyr og olie.

Bland citronskal+saft med de tørre og våde ingredienser ganske let. Lad være med at 'over-røre'.

Brug en dejskraber og hæld dejen over i formen. Bag kagen i ca 45-50 minutter eller indtil kagen giver slip på siderne, og en tynd pind kan stikkes ned i midten og komme op uden kagerester.

Tag kagen ud af ovnen og formen og lad den køle af.

Drys flormelis over kagen i et tyndt lag gennem en si og pynt den med ekstra lavendel eller andre fine blomster. Nyd kagen og velbekomme. Send os gerne et billede af din kage, hvis du har lyst?


Ingredienser

(Perfekt til 8 - men du kan også sagtens spise den alene!)

Ingredienser:
Smør til form
2,5 dl sukker
3/4 spsk tørret lavendel
3 3/4 dl mel
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1/4 tsk salt
2 store æg
2,5 dl skyr
1 1/4 dl solsikkeolie
Revet skal fra 1 øko citron + 1 spsk citronsaft
Flormelis til dekoration
Ekstra lavendel til pynt



  Loading...