DA
|EN

SPICE SPECIALISTS

Indkøbskurv - 0,00 DKK

Din indkøbskurv er tom.

GRATIS LEVERING I DK VED ORDRER OVER 400 DKK

Kalvefrikasse

ØKOLOGISK

Hovedret - En god gammeldags klassiker, der altid er et hit! Grøntsagerne kan varieres efter årstiden.


Detaljer

Kalvefrikasse

Tilberedning

En frikasse er den franske betegnelse for en sammenkogte ret, normalt med hvid sauce. I opskriften på mange moderne gryderetter, brunes kødet grundigt. Men i den klassiske version af frikasse bør hverken kød eller grøntsager blive brune.

Frikasse: Kom kødet i en gryde og dæk det med koldt vand, så det står ca. 2 cm over kødet. Kog kødet op og skum så mange urenheder fra du kan. Tilsæt salt, laurbærblad, peberkorn og timian og op igen og skum endnu en gang. Kog nu stille og roligt under låg ved svag varme i ca. 25 min. Tag kødet op med en hulske. Sigt fonden og hæld den tilbage i gryden (gør den lige ren inden da der godt kan sidde lidt urenheder fra kødet på siderne). Hæld 2/3 af fløden på og kog saucen ind til ca. det halve. Lav en smørbolle* af lige dele smør og hvedemel og pisk den i saucen lidt efter lidt til du har en fin og cremet konsistens. Kog saucen igennem et par min. mens du pisker. Kom kødet tilbage i saucen. Skræl de små gulerødder med top, flæk dem evt. i 2-4 dele hvis de er tykke, og tilsæt dem i frikasseen sammen med små buketter af blomkål. Kog dem i saucen i 3-4 min. Det sidste minut tilsættes bælgede ærter. Kom nu det sidste fløde i og kog igennem i 30 sekunder. Smag retten til med salt og hvid peber.

Skyl, tør og skær halvdelen af persillen groft, drys i retten og rør rundt (gem lidt til at pynte med). Anret frikasseen i dybe tallerkener, eller servér direkte fra gryden med plukkede krydderurter på toppen. Server med de nye kartofler.

*Fif: I stedet for en smørbolle kan du også jævne saucen med lidt maizena udrørt i kold vand.

Kartofler: Skrab/skrub de nye kartofler og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme et par generøse klumper godt smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5-7 minutter under låg. Drys med resten af den friskhakkede persille, ryst rundt og server straks - evt. med lidt godt salt oven på.


Ingredienser

600 g kalvekød i tern
2 ĀŠĀ laurbærblade
10 ĀŠĀ peberkorn, sorte
½ tsk ĀŠĀ timian
2,5 dl piskefløde
700 g nye kartofler
1bundt bredbladet persille
1 bundt nye gulerødder med top
1 stk blomkål
500 g bælgærter


Tak til Skagen Food for opskriften

  Loading...