DA
|EN

SPICE SPECIALISTS

Indkøbskurv - 0,00 DKK

Din indkøbskurv er tom.

GRATIS LEVERING I DK VED ORDRER OVER 400 DKK

Kylling eller tun på grillen

ØKOLOGISK

Hovedret - Denne ret udgør en nem og lækker aftensmad, hvor der både er smag og fylde med ASAs forskellige grill-krydderier.

Detaljer

Grillet kylling eller fisk med sprøde grøntsager og dip

Tilberedning

Kylling:
Lad kyllingen marinere 1-3 timer i forvejen, afhængig af udskæring. Kom kød i en plastikpose og lad det trække i køleskabet.

Grilles 7-9 min. på hver side indtil kyllingestykkerne stadig er sprøde og saftige.

Fisk:
Mariner og grill. Tun skal kun steges ganske kort på hver side. Hold øje med fisken på grillen og lad der komme ½-1 cm. gennemstegt overflade på hver side af tunstykkerne.

Sidst, men ikke mindst; er man vegetar, er fast tofu yderst velegnet til grill og kan med fordel marinere natten over. Tofu er meget neutral i smagen, derfor er de fleste varianter af marinader ypperlige, afhængig af smag og humør.

Tilbehør:
Grøntsagerne tllberedes og kartofler vaskes og koges 10-12 min. Asparges kan sagtens serveres rå ellers blancheres kort, ca. 20 sek, i kartoffelvandet.

Gulerødder, peberfrugt og agurk skæres i mundrette stykker. Ønsker man at give gulerødderne et kort opkog, tilberedes de i en gryde for sig, ellers smitter smagen af på de øvrige grønsager.

Nb. Tomater og peberfrugter er yderst velegnede til grill, som bringer en karakteristisk sødmefuld aroma frem i grøntsagerne. De skæres i store stykker ved grillning.

Yoghurt og créme fraiche blandes. Halvdelen røres med Dillicious Dip og resterende med Salsa Merengue. Grøntsagerne anrettes på et fad med dip og de grillede kyllingestykker. Drysses med persille og citronskal og pyntes med tomatbåde. Serveres straks.


Ingredienser

(til 4 pers)

Kylling:
4 kyllingestykker
2 1/2 spsk Caribbean Chicken Rub
En anelse havsalt
1/2 dl rødvin
1/2 dl af den foretrukne olie
3 spsk soya
1 spsk honning

Fisk:
4 stykker fisk, f.eks. tunfilet
2 1/2 spsk Mediterranean Fish Rub
En anelse havsalt
3/4 dl riseddike
1/2 dl af den foretrukne olie
Alternativt 2 spsk limesaft
2 fed pressede hvidløg

Tip! Honning kan udelades. Det giver en sødere marinade, men en konsistens som får marinaden til at sidde bedre fast på kødet.

Tilbehør:
500 g nye kartofler
200 g asparges
150 g nye gulerødder
1 rød peber, skåret i lange stykker
1/2 agurk, skåret i stave
100 g blommetomater skåret i kvarte
200 g tyrkisk youghurt
200 g creme fraiche
10 g Dillicious Dip
10 g Salsa Merengue

Til servering:
Revet citronskal og finthakket persille
Tomater i både




Måske vil du også være interesseret i disse produkt(er)?
Texan Pork Rub, stødt South American Beef Rub, stødt Caribbean Chicken Rub, stødt Mediterranean Fish Rub, stødt  
  Loading...