DA
|EN

SPICE SPECIALISTS

Indkøbskurv - 0,00 DKK

Din indkøbskurv er tom.

GRATIS LEVERING I DK VED ORDRER OVER 400 DKK

Lamme tagine

ØKOLOGISK

Hovedret - Denne opskrift er simpel at lave og giver en krydret og autentisk smag af det nordafrikanske køkken.

Detaljer

Marokkansk lamme tagine med Ras-el-Hanout


Tak til Sam & Sam Clark fra Moro Restaurant i London for opskriften og til fotograf Jonas Lodahl for billedet

Tilberedning

Put smør og olivenolie i en stor gryde over medium varme. Når smøret begynder at syde, tilsæt så ras-el-hanout, løg og koriander. Steg i ca. 30 sekunder.

Tilsæt derefter lammeskanke og rør rundt indtil kødet er dækket af krydderiblandingen.

Dæk kødet til med vand og bring det i kog og indstil derefter varmen, så det simrer let. Tilsæt halvdelen af sveskerne (uden vand) og kog i 1 ½ time indtil kødet begynder at blive mørt. Tilsæt herefter resten af sveskerne, honning og lidt salt og peber.

Lad retten simre i yderligere en halv time –eller indtil kødet er mørt og saucen er reduceret og tyknet. Server med sesamfrø, mandler og den friske koriander drysset over.

Serveres med couscous, ris, fladbrød eller vermicelli.

 

Ingredienser

(til 4 pers)

4 store lammeskank
40 g usaltet smør
2 spsk olivenolie
50 g Ras-el-Hanout
5 spsk revet løg
5 spsk grofthakket frisk koriander
500 g udstenede svesker, der har trukket i koldt vand
2 spsk honning
Havsalt
Sort peber

Til servering:
2 spsk sesamfrø, let tørristede
180 g hele blancherede mandler (uden skind), der ristes i olivenolie indtil de er gyldne.
4 spsk frisk og grovhakket koriander (valgfri efter smag)



Måske vil du også være interesseret i disse produkt(er)?
Ras-El-Hanout, stødt        
  Loading...