DA
|EN

SPICE SPECIALISTS

Indkøbskurv - 0,00 DKK

Din indkøbskurv er tom.

GRATIS LEVERING I DK VED ORDRER OVER 400 DKK

Sambhar

ØKOLOGISK

Hovedret En linse-baseret vegetabilsk gryderet baseret på en bouillon lavet med tamarind. Det er populært i syd indiske og srilankanske tamilske køkkener.


Detaljer

Sambhar

Tilberedning

Skyl linserne og læg dem i en stor gryde med løg, grøn chili, tomater og gurkemeje. Tilføj 700 ml vand, bring i kog og kog i ca 45 minutter, indtil linserne er bløde derefter smages til med salt. Det kan være nødvendigt at tilføje mere vand.

For at afslutte sambhar, varme solsikkeolie i en stor gryde og tilsæt sennepsfrø og spidskommen. Sørg for, at olien ikke er for varmt - medium varme er bedst. Når de begynder spytte, tilsæt karry blade og sambhar pulver. Steg i et minut og derefter tilføje den kogte linser blandingen og tamarind saft og lad det simre blidt i fem minutter.

Pynt den sambhar med korianderblade og server.


Ingredienser

1kg gule linser
3 løg, hakket
3 grønne chilier, groft hakkede
7 tomater, hakkede
Salt
5 spsk solsikkeolie
3 tsk sorte sennepsfrø
1 spsk gurkemeje
3 tsk hel spidskommen
13 tørrede karryblade
3 spsk sambhar pulver
3 spsk tamarind koncentrat
1/2 bundt frisk koriander




  Loading...