DA
|EN

SPICE SPECIALISTS

Indkøbskurv - 0,00 DKK

Din indkøbskurv er tom.

GRATIS LEVERING I DK VED ORDRER OVER 400 DKK*

Søde ris (Shirin polo)

ØKOLOGISK

Tilbehør - Shirin Polo er en klassisk persisk ret med søde ris.

Du kan finde denne og andre opskrifter på mange andre lækkerier i Mahran Zandians kogebog 'Mine Persiske Livretter.'



Detaljer

Søde ris (Shirin polo)

Tilberedning

Start med at dampe risene.

Dampning af ris:
Tag en ny gryde elter vask gryden, som risene har kogt i. Det er vigtigt, at gryden har en tyk bund. Hvis den er for tynd i bunden. risikerer risen at brænde på. Kom olivenolie eller smør i bunden. Skru godt op for varmen lige i starten, så olien og gryden bliver varm. Kom ris i, når olien er varm.Tag skaftet at en grydeske, og lav små lufthuller i risene helt ned til bunden, sa dampen nemt kan nå op til toppen. Pak altid låget ind i et viskestykke, nar du lægger det pa gryden. Gryden skal lukkes til så kompakt som muligt, så dampen ikke slipper ud. Skru ned pa lavt blus. Det vil normalt tage 30 minutter for risen at dampe færdig.

Opløs safranen i 2 spsk kogende vand, læg låg på og stil til side.

Skræl appelsinerne og skrab det meste af af det hvide væk, men ikke det hele. Skær skallen i tynde strimler. Kom strimlerne i en skål med koldt vand. Skift vandet ud hver 10. minut 3 gange. Kog dem derefteri 5 minutter og si vandet fra. Kom dem i en gryde, tilsæt sukker og 3 spsk vand.
Bring det hele i kog og lad det simre til en mellemtyk sirup.


Kom derefter nødderne i, tilsæt safran og rosenvand. Kom appelsinblandingen i risgryden og bland den forsigtigt med risen.

Anret på et fad og top med mandel og pistacie.

Server med persiske syrlige pickles.

 

Ingredienser

(til 4 personer)
200 g basmati ris
1/2 tsk safran
100 g mandelsplitter
100 g pistachiesplitter
4 appelsiner
200 g sukker
2 spsk persisk rosenvand
olivenolie
salt

  Loading...