DA
|EN

SPICE SPECIALISTS

Indkøbskurv - 0,00 DKK

Din indkøbskurv er tom.

GRATIS LEVERING I DK VED ORDRER OVER 400 DKK*

Stegt kotelet krydret med Jamaican Jerk

ØKOLOGISK

Hovedret - Lækker og nem opskrift på aftensmad: Stegt kotelet med Jamaican Jerk, grønkål, croutoner og ovnbagte kartofler. Opskriften er udviklet af kokken Jacob Dahl fra Skagenfood. Opskriften findes også som en del af måltidskasserne fra Skagenfood.


Detaljer

Tilberedning

Kartofler: Skrub eller skræl kartoflerne grundigt og skyl dem. Halvér og læg dem i et ovnfast fad sammen med de 2 (upillede) hvidløgsfed pr person. Dryp med olivenolie og krydr med salt, peber og Jamaican Jerk (brug det halve her). Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 35-40 min.

Kød: Tag koteletterne ud af køleskabet og posen ½ time før de skal steges. Krydr dem med salt, peber og Jamaican Jerk (pas på det er stærkt!). Steg dem på en godt varm pande i lidt neutral olie i ca. 2-4 min. på hver side. Lige før de er færdige tilsættes små klatter smør sammen med et par timianstilke (gem lidt timian til grønkålen) og 1 fed knust hvidløg pr kotelet. Lad koteletterne stege videre i et par minutters tid hvor du drypper med smørret fra panden med en ske. Tag koteletterne af panden og dæk dem med stanniol så de holder sig varme. Lad dem trække i 2-3 minutter før du serverer dem. (gem pande og fedstof til grønkålen)

Grønkål: Rib grønkålen af stænglerne og pluk bladene i mindre mundrette stykker. Skyl dem i 2 hold koldt vand og tør dem i en salatslynge. Skær brødet ud i tern på ca. ½ cm og steg dem gyldne på panden, hvor du stegte koteletterne. Tilsæt grønkålen og steg videre i 2-3 min. Drys til sidst med plukket og hakket timian samt fintsnittet rødløg. Smag til med salt, peber og friskpresset citronsaft + lidt af den gule skal.

Anretning: Som vist, riv lidt citronskal over kødet og server de stegte kartofler i en skål ved siden af.


Ingredienser

4 svinekoteletter
10 g Jamaican Jerk
1 hvidløg
1 manitobabolle
2 rødløg
1 citron
700 g små kartofler
frisk timian
grønkål
salt
peber




  Loading...