DA
|EN

SPICE SPECIALISTS

Indkøbskurv - 0,00 DKK

Din indkøbskurv er tom.

GRATIS LEVERING I DK VED ORDRER OVER 400 DKK

Yekhnet Kharof med Yalla Masala

ØKOLOGISK

Libanesisk simreret med Yalla Masala.

Vi har samarbejdet med Yalla Trappan i Malmø for at lave 'Yalla Masala', der er en eksotisk og autentisk krydderiblanding med smag af Mellemøsten. Den er lavet og udviklet af Fatme Ibrahim, der er inspireret af sin mors madlavning i landsbyen Blida i det sydlige Libanon.

Dette er Fatmes opskrift på hendes mors traditionelle Yekhnet Kharof, en velsmagende simreret med lam og krydderier, der passer perfekt til det begyndende efterår. Hvis du lan lide tagine, så denne opskrift lige noget for dig.

Detaljer

Ingredienser (10 pers)

1 kg lammekød med ben (vi brugte halsstykket, da vi lavede denne ret). Bed slagteren om at skære det op i mindre stykker.

100g hvedemel med lidt salt og peber

1 aubergine

2 courgetter

4 gulerødder

4 kartofler

2 løg

2 fed hvidløg

2 ds hakket tomat

1/2 bundt frisk koriander

1 hel medium stærk chili

1 spsk salt

2 spsk olie

4 spsk Yalla Masala

1/2 l lamme boullion (grøntsagsboullion kan også bruges.

 

Fremgangsmåde:
1. Tør kødet af og fordel det krydrede mel over det.
2. Brun lammekødet i varm olie og tag det derefter af varmen.
3. Brug samme pande til at stege løg og hvidløg indtil de gyldne.
4. Tilsæt kødet igen sammen med 3 spsk Yalla Masala
5. Tilsæt tomater og boullion og en stor knivspids salt
6. Bring retten i kog, skru ned for varmen og put låg på indtil kødet er mørt (husk at røre rundt ind imellem).
7. Sautér grøntsagerne sammen i ca 5 min.
8. Tilsæt grøntsagerne til kødet sammen med endnu 1 spsk Yalla Masala, lad det simre i ca 15 min og smag til.
9. Når retten er færdig drysses en håndfuld frisk koriander over.
10. Servér med basmati ris eller krydrede safranris.

  Loading...